3 jonge wetenschapsters beloond met Women in Science Beurzen

Als erkenning voor hun wetenschappelijk onderzoek werden drie jonge wetenschapsters beloond met de L’Oréal-UNESCO For Women in Science Beurzen.

Trefwoorden: #FNRS, #FWO, #L'Oréal, #L’Oréal-UNESCO For Women in Science Beurs, #vrouwen in onderzoek, #wetenschappers, #wetenschapsters

Lees verder

Nieuws

( Foto: L'Oréal )

ENGINEERINGNET.BE - Deze beurzen ter waarde van 60.000 euro werden al voor de vijfde keer uitgereikt onder toezicht van het FWO en het FNRS.

De beurzen zullen deze drie beloftevolle jonge vrouwen in staat stellen hun doctoraat en hun onderzoek verder te zetten.

Deze drie opmerkelijke jonge vrouwen werden geselecteerd:

  • An Beckers, doctoraatsonderzoekster in de "Neural Circuit Development & Regeneration" onderzoeksgroep aan de KU Leuven
  • Noémie Deneyer,
    doctoraatsonderzoekster aan het "Institute of Life Sciences" van de Université Catholique de Louvain
  • Xenia Geeraerts, doctoraatsonderzoekster in het Laboratorium Cellulaire Immunologie van de VUB

Uit een recente studie van de L’Oréal Foundation blijkt nog steeds een schrijnende lage vertegenwoordiging van de vrouw binnen de wetenschappelijke gemeenschap.

Deze wetenschappelijke studie bevestigt het stigma rond vrouwen binnen de wetenschappelijke wereld en bewijst dat deze problematiek onderschat wordt in de publieke opinie.


De jury
Juryvoorzitter was Professor Christine Van Broeckhoven, laureate voor de Europese L’Oréal - UNESCO Prijs in het jaar 2006.

De overige juryleden zijn vooraanstaande wetenschappelijke figuren die de Nationale Commissies UNESCO, het FWO, het F.N.R.S. vertegenwoordigen en de Scientific Director van L’Oréal Belgilux.