• 29/09/2015

De Technisch Manager zou berekeningen moeten standaardiseren - bedrijfsblog

Wiskundige berekeningen zijn van vitaal belang voor een goed product. In feite kunt u technische berekeningen zien als het intellectuele eigendom van uw bedrijf. De investering waard!

Trefwoorden: #berekeningen, #intellectuele eigendom, #mathcad, #PTC, #technisch manager, #wiskunde, #Wiskundige berekeningen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Als Technisch Manager spoort u uw team aan om in zo'n kort mogelijke tijd de beste producten te ontwerpen en tegelijkertijd de kwaliteit van de producten te verbeteren.

Maar in uw haast om projecten op de markt te brengen, vergeet u misschien om in uw toekomst te investeren. Het beheren van technische berekeningen is misschien een onderbelicht onderwerp.

We weten allemaal dat wiskundige berekeningen van vitaal belang zijn. Ze vormen immers de basis voor elk goed uitgevoerd project of product. In feite kunt u technische berekeningen die tijdens het ontwerpen van een product worden gemaakt, zien als het intellectuele eigendom van uw bedrijf.

Maar veel managers bewaren hun intellectuele eigendom niet, met als gevolg dat ze niet investeren in toekomstige producten.

Dat is jammer. De grote bedrijven weten namelijk dat met de juiste tools en processen het werk van vandaag opnieuw kan worden gebruikt om toekomstige projecten nog sneller te leveren.

"Succesvolle productontwikkelingsbedrijven slagen erin hun intellectuele eigendom effectief te beheren en te beschermen. Intellectueel eigendom omvat onder andere immateriële activa die worden besteed aan de ontwikkeling van een product en/of dienst.

Deze activa zijn uiterst waardevol voor het bewijzen van eigendom en ze bieden hulp bij toekomstige producten. Maar de analyses die deze producten en diensten ondersteunen en valideren, worden vaak opgeslagen op persoonlijke harde schijven, USB-sticks en laptops.

Deze verspreiding van data-opslag maakt het lastig voor bedrijven om de ontwikkeling van hun intellectuele eigendom goed te beheren. Ontwerpen worden steeds complexer dus is het van cruciaal belang om analyses, die zijn gebruikt op belangrijke punten binnen het ontwerpproces, te documenteren en vast te leggen.

Zo kan later worden teruggehaald waar, hoe en waarom voor een bepaald ontwerp is gekozen." - Standardizing Engineering Calculations in a Product Development System (Standaardisering van Technische Berekeningen binnen een Productontwikkelingssysteem).

Standaardisering van technische berekeningen is een best practice voor het efficiënt vastleggen, opslaan en hergebruiken van intellectueel eigendom. Waarom zou u tijd besteden aan het steeds weer opnieuw ontwerpen en berekenen van een product als u gewoon bestaand werk kunt gebruiken?

Het is van groot belang om een oplossing te hebben die u in staat stelt om berekeningen vast te leggen terwijl u werkt.

Dat is de reden waarom de beste Technisch Managers PTC Mathcad gebruiken. Onze technische rekensoftware is een krachtig hulpmiddel voor het communiceren tussen afdelingen, teams en locaties.

Het technische team kan de software gebruiken voor het formaliseren van normen en processen zodat individuen niet hun eigen berekeningen, schema's of formules implementeren. PTC Mathcad heeft bovendien een zeer visuele interface zodat iedereen in het team tekst en afbeeldingen gemakkelijk kan lezen en begrijpen.

In onze whitepaper Standardizing Engineering Calculations in a Product Development System (Standaardisering van Technische Berekeningen binnen een Productontwikkelingssysteem) kunt u meer lezen over de redenen waarom u technische berekeningen zou moeten standaardiseren.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.