Nutreco opent nieuwe fabriek in Indonesië

Het gaat om een investering van 15 miljoen euro, waarbij de vee- en visvoerproducent ook investeert in verbeteringen van haar fabriek in Hunan, China.

Trefwoorden: #fabriek, #Indonesië, #Nutreco, #productiecapaciteit, #Skretting, #Trouw Nutrition, #veevoer, #visvoer

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Nutreco )

ENGINEERINGNET.NL - Met de investering van 15 miljoen euro zal een grotere productiecapaciteit van premixen, mineralen en diervoeding voor jongvee worden gerealiseerd.

De nieuwe fabriek in Oost-Java is Nutreco’s tweede fabriek in Indonesië en haar vijfde in Azië. De fabriek beschikt over een capaciteit van 12.000 ton en er zullen 20 mensen in dienst zijn.

De fabriek in Hunan is in 1999 gebouwd en was gericht op de productie van mengvoeders. De fabriek is opgewaardeerd voor de productie van premixen, mineralen en voor de productie voor diervoeding voor jongvee, om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. De fabriek in Hunan heeft een capaciteit van 75.000 ton en heeft circa 200 mensen in dienst.

Eerder dit jaar opende Nutreco ook een fabriek in Vietnam. Het bedrijf is verder sinds 2011 onderzoekspartner van het Chinese ministerie van Landbouw, Voedsel en Industrie (MAFIC). Ook werkt het met verschillende andere universiteiten in de regio samen.

Nutreco richt zich op premixen, speciaalvoeding en visvoeder in groeiregio's zoals Latijns Amerika, Rusland, Azië en Afrika. Voor het bedrijf werken circa 11.000 mensen in 35 landen.

De twee bedrijfsmerken, Skretting en Trouw Nutrition, worden verkocht in 90 landen over de wereld.