Electronicaproducent Melexis is aantrekkelijkste werkgever in Limburg

Melexis is afgetekend de meest aantrekkelijke werkgever in de regio Belgisch Limburg. Dat besluit Randstad op basis van een onderzoek bij 1.700 respondenten.

Trefwoorden: #Bose, #Helvoet, #limburg, #melexis, #randstad, #werkgever, #ZF Wind Power

Lees verder

HR

( Foto: Melexis, CEO Françoise Chombar )

ENGINEERINGNET.BE - Melexis haalt het met ruime voorsprong voor het audioproductiebedrijf Bose en windenergiebedrijf ZF Wind Power.

Dit jaar voerde hr-dienstverlener Randstad voor de derde keer een onderzoek uit op regionale schaal, deze maal in de provincie Limburg. 40 bedrijven met minder dan 1.000 werknemers werden door 1.700 respondenten beoordeeld.

Melexis blijkt relatief de meest aantrekkelijke werkgever in de Limburgse regio te zijn. Van degenen die het bedrijf kennen zou 60% er graag tot zeer graag werken.

Top tien meest aantrekkelijke werkgevers Regio Limburg
1. Melexis: 60%
2. Bose: 50%
3. ZF Wind Power: 49%
4. JBC: 41%
5. Helvaut Rubber & Plastic Technoligies: 41%
6. Hereaus Electo Nite International: 40%
7. Borealis: 39%
8. Q Bakeries Belgium: 36%
9. ALken-Maes: 36%
10. Brabantie S&L Belgium: 35%

Naast de algemene aantrekkelijkheid werd ook gemeten hoe de bedrijven scoren op de verschillende bouwstenen van de employer brand.

Ook hier is het Melexis die het beste resultaat haalt met winst in maar liefst 8 van de 10 bouwstenen: loon, de kwaliteit van het management, inhoud van de jobs, de toekomstmogelijkheden in het bedrijf, de financiële gezondheid, balans werk-privé, de kwaliteit van de opleidingen en de werkzekerheid.

JBC is het bedrijf met de beste werksfeer en ZF Wind Power haalt de eerste plaats in zorg voor milieu en maatschappij.


ACHTERGROND
De Randstad Regional Award is de kleine broer van de Randstad Award, die zich richt op bedrijven met meer dan 1000 werknemers uit de nationale, private sector. De Randstad Regional Award wordt uitgereikt sinds 2013. Toen beet de regio Gent de spits af (chemisch bedrijf Taminco) en in 2014 volgde de regio Antwerpen (Studio 100). Nu is de regio Limburg aan de beurt. De Regional Award wereld op 30 september uitgereikt in C-Mine in Genk.