Eerste multimodale project WDPort of Ghent voor Distrilog Group

Twee jaar na de lancering van het multimodale project WDPort of Ghent, wordt aan het Kluizendok van start gegaan met de realisatie van een project van 20.000 m² voor de Distrilog Group.

Trefwoorden: #Distrilog Group, #haven van Gent, #Kluizendok, #logistiek, #logistiek, #nieuwbouwproject, #WDP, #WDPort of Ghent

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Ghent )

ENGINEERINGNET.BE - WDP en partner Havenbedrijf Gent gaan van start met de realisatie van een nieuwbouwmagazijn van ruim 20.000 m² voor Distrilog Group.

De oplevering is hiervan voorzien voor het tweede kwartaal van 2016. WDP voorziet een investering van circa 10 miljoen euro voor dit project.

WDPort of Ghent betreft een echt havenproject dat perfect past binnen de vooropgestelde strategie ter ondersteuning van de verdere uitbouw van de haven van Gent en het Kluizendok.

Het Havenbedrijf Gent is verheugd met de start van deze realisatie. Het Havenbedrijf wil immers enkele Europese (logistieke) distributiecentra aantrekken. Deze investering laat de Gentse haven toe zijn positie in de sector van logistieke activiteiten met toegevoegde waarden te versterken.

Met deze locatie aan het Kluizendok wordt gebruikt gemaakt van de troeven van de Gentse haven als multimodale haven. De directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E17 en E40) en het spoor, zorgen voor een efficiënte ontsluiting richting alle windstreken in Europa.

Voor de Distrilog Group is dit project een ideale uitbreiding van de huidige logistieke capaciteit. Deze site zal voorzien worden van een gevarengoed zone.

Initieel zal deze nieuwe locatie werkgelegenheid creëren voor een 35-tal werknemers, met toekomstig groeipotentieel naar 50 jobs.