Aantal vacatures in Vlaamse maakindustrie blijft stijgen

Vergeleken met vorig jaar steeg aantal jobaanbiedingen de voorbije 12 maanden met 39,8% in metaalsectoren en 24,8% in machinebouw. De sterkste daler is met 27,5% de automotive.

Trefwoorden: #jobs, #maakindustrie, #vacatures, #vdab

Lees verder

HR

( Foto: Danfoss )

ENGINEERINGNET.BE - In september 2015 werden 17.701 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB in het zogenaamde Normaal Economisch Circuit, dus zonder de vacatures van de sector arbeidsbemiddeling en de selectiekantoren. Dit is een toename met 20% ten opzichte van september 2014.

Bovendien heeft VDAB de voorbije twaalf maanden 170.751 jobs ontvangen, of 7% meer dan in de twaalf maanden voordien (oktober 2013 – september 2014). Dit is het hoogste gecumuleerde stijgingspercentage sinds begin 2012.

Het is opvallend dat de grootste stijgingen genoteerd worden binnen de secundaire sector.

Met name de metaalsector en de ‘Vervaardiging van machines en toestellen’ - de machinebouw - kennen een grote procentuele groei. Een goed teken is dat ook de sector van transport en logistiek meer werknemers blijft zoeken. Ook de bouw kent een toename.

De sterkste daler over twaalf maanden bekeken blijft - niet verrassend - de sector ‘Vervaardiging van transportmiddelen’ (-27,5%).