16 technische studenten ontvangen Cera Award

Op het event naar aanleiding van 15 jaar Cera Award, werden in Leuven awards uitgereikt aan studenten uit hogere technische richtingen, met een project voor een socialprofitorganisatie.

Trefwoorden: #award, #Cera award, #sociale sector, #social non-profit, #studenten, #technische studenten

Lees verder

Opleiding

( Foto: Cera - RVO-Society )

ENGINEERINGNET.BE - De jury van de Cera Award wil de technische studenten erkennen voor hun creatieve, communicatieve en sociale vaardigheden en engagement.

Eén van de deelnemers stelde dat een huwelijk tussen technologie en de sociale sector “humus” voor de eenentwintigste eeuw is.

Op hetzelfde event werden ook de Senior Cera Award en de Organisatie Cera Award uitgereikt voor respectievelijk een werkende ingenieur, wetenschapper of informaticus die inspireert met zijn of haar maatschappelijk engagement en een socialprofit-organisatie die qua technologische innovatie een voorbeeld is voor de sector.

De Senior Cera Award 2015 ging naar fysicus-ondernemer Alain De Keyser die werkt aan rugklachten in de zorg, de Organisatie Cera Award naar Dienstverleningscentrum Heilig Hart uit Deinze.

Daarnaast ondertekenden de hogescholen Vives, Thomas More en UC Leuven Limburg ook een engagementsverklaring om structureler met Cera Award samen te werken.


De 16 gelauwerde studenten:

  • Tom Boelen en Tom Hillen (bachelor ICT UC Leuven Limburg) willen jongeren met autisme die verslaafd zijn aan gamen een alternatief bieden. Zij werkten in een multidisciplinair Techniek in de zorg- team aan de “plezierige activiteiten generator” - een app op maat van deze doelgroep.
  • Yannick Vliegen en Tom Schouteden (bachelor Electromechanica UC Leuven-Limburg) ontwierpen samen met een multidisciplinair Techniek in de zorg- team een badkamer voor de bewoners met dementie van het woonzorgcentrum Menos in Genk.
  • Timothy Van Poucke (bachelor Toegepaste Informatica Vives) maakte voor Mariënstede uit Dadizele Tip top getypt: een module waarmee de gebruikers, personen met een handicap, zelfstandig en zonder fouten de tekst kunnen invoeren voor hun krantje Skoebidoe.
  • Obiyaa Ansah (bachelor Toegepaste Informatica Odisee): de schoolopdracht voor Obiyaa’s multidisciplinaire Care Full Technology team luidde “maak voor de vzw Wai Not een concept voor interactieve games voor jongeren met een verstandelijke beperking
  • Tim Sangster en Matteus Deloge (bachelors Industriële Ingenieurswetenschappen KU Leuven) werkten verder aan het Fietsen doorheen het verleden project van woonzorgcentrum Witte Meren uit Mol, waarbij de bewoners van het woonzorgcentrum virtueel doorheen een landschap naar keuze kunnen fietsen.
  • Maarten Ghequire en Eline Lebbe (postgraduaat Biomedische Ingenieurstechnieken KU Leuven) ontwierpen op vraag van Windekind Leuven constructiespeelgoed voor kinderen met een zwakke motoriek.
  • Mathias Van Flieberge (postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs KU Leuven) werkte aan het domoticasysteem van de assistentiewoningen van vzw Eigen Tijd uit Kuurne.
  • Jelle Smets en Mattias De Wil (masters Industriële Ingenieurswetenschappen KU Leuven) kampeerden een aantal maanden bij het Open Therapeuticum Leuven om er te werken aan software applicatie op maat van deze snelgroeiende organisatie.
  • Sonia Van Ballaert (postgraduaat Community Service Engineering) ontwikkelde met een nul-budget voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding een nieuw intranet, een online e-learning module en schreef voor hen ook een IT-strategie uit.
  • Annemie Morel (postgraduaat Community Service Engineering) ontwikkelde een app om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren en testte dat uit bij bewoners van De Wingerd en Dijlehof uit Leuven.
  • Danny Wouters (postgraduaat Community Service Engineering) werkte verder aan het Viamigo project dat de mobiliteit van personen met een verstandelijke beperking verbetert door hen, begeleid door een smartphoneapp, zelfstandig een traject te laten afleggen.

Deze Award is een project van Cera en RVO-Society dat technologische innovatie in de socialprofit stimuleert.