Stad Menen koopt drie aardgasvoertuigen

De diensten van de stad Menen hebben voortaan drie voertuigen op aardgas ter beschikking. Door deze investering zet de stad een stap in de verdere vergroening van het voertuigenpark.

Trefwoorden: #aardgas, #aardgasauto, #aardgasnet, #CNG, #CO2-uitstoot, #Eandis, #hybride auto, #Menen, #vulstaion

Lees verder

nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Energiedistributiebedrijf Eandis ondersteunde de aankoop van de voertuigen en de plaatsing van een vulstation.

Drie voertuigen uit het wagenpark van de stad Menen waren aan vervanging toe. In de zoektocht naar alternatieven voor fossiele brandstoffen en de overstap naar een duurzame vloot opteerde het stadsbestuur voor de aankoop van drie CNG-voertuigen van het type Fiat Doblo.

De bestelwagens worden ingezet voor de Wegendienst, de dienst Gebouwen en de Preventiedienst van de stad Menen.

Deze aankoop kwam tot stand samen met netwerkbeheerder Eandis, dat fungeerde als aankoopcentrale voor de aankoop van de voertuigen. Ook voor het voorlopig beperkte aantal publieke gastankstations werd een oplossing geboden.

Er werd een privé CNG-vulstation geplaatst op het depot van de afdeling Grondgebiedszaken. Het gaat om een zogeheten ‘slow fill’-station, aangesloten op het gewone aardgasnet. Daarmee kan een voertuig op vier uur tijd worden volgetankt.

In 2011 kocht Menen ook al een hybridewagen.