Cartesio: nieuwe Limburgse speler in technische detachering

In technische detachering gespecialiseerde starter Cartesio wil rollen in uitzendsector omkeren en van kandidaat spil van zijn zakenmodel maken.

Trefwoorden: #cartesio, #corda, #detachering, #newpoint, #recruitment, #rekrutering, #uitzendsector, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: Cartesio, ing. Michael Leliaert )

ENGINEERINGNET.BE - Er rijst een nieuwe ster aan het firmament in de uitzendsector: Cartesio, opgericht op 1 september en gevestigd op de Corda Campus in Hasselt.

De starter wil zich specifiek richten op het detacheren van engineers voor technische projectteams, zoals designers, engineers (mechanical, electrical, E&I of piping) en site supervisors.

De twee oprichters, Johan Bastiaens en Guy Mentens, richtten in 2014 al Newpoint Professionals op, een kenniscentrum en aanspreekpunt op het vlak van Project Management, en willen dezelfde filosofie naar eigen zeggen "nu ook toepassen bij de detachering van engineers".

"Ik wil de negatieve connotatie, die detachering nog vaak heeft, wegnemen", claimt industrieel ingenieur en Business Development & Recruiting Manager Michael Leliaert. "Wij bezorgen engineers een uitdagende technische job en ondersteunen hen in hun verdere professionele ontwikkeling".

De hamvraag is uiteraard welk meerwaarde een nieuwe speler kan bieden in een toch al méér dan goed gevulde uitzendmarkt?

"Onze werkwijze, waarbij alles draait om de engineer, is ongezien in de sector", stellen de oprichters. "Wanneer we iemand aanwerven, geloven we in hem. We maken samen een carrièreplan op en geven hem alle kansen om zich verder te bekwamen in zijn vakgebied. Ook de opdrachtgever is hierbij gebaat, want hij krijgt een medewerker die zeer gemotiveerd is."