Dow schenkt half miljoen euro aan Zeeuws techniekonderwijs

Het geld is bestemd voor de huisvesting, inventaris en instrumenten tot het centreren van alle praktijklessen techniek in het Centrum voor Toptechniek te Zeeuws-Vlaanderen.

Trefwoorden: #Centrum voor Toptechniek, #Dow Benelux, #jubileum, #techniek, #techniekonderwijs

Lees verder

Techniek

( Foto: Dow Benelux )

ENGINEERINGNET.NL - Dow Benelux schenkt dit bedrag in het kader van het 50-jarig jubileumfeest van het bedrijf. In de afgelopen vijftien jaar investeerde Dow al een miljoen euro in de kwaliteit van techniekonderwijs en in techniekpromotie in deze regio.

Het chemieconcern heeft een speciale band met Zeeuws-Vlaanderen. Dow Terneuzen is met 17 fabrieken en ongeveer 1.700 medewerkers de op één na grootste productielocatie van Dow Chemical Company. Het is tevens de grootste werkgever van Zeeuws-Vlaanderen. In 1955 opende het bedrijf er een eerste handelskantoor.

Inmiddels is Dow Benelux uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Circa 2.000 medewerkers werken vanuit 6 vestigingen en 20 fabrieken in Nederland en België aan producten en innovaties. De kunststoffen en chemicaliën die in de Benelux worden geproduceerd vinden hun weg naar klanten en markten in de hele wereld.

Over realisatie en exploitatie van het Centrum voor Toptechniek is in juli dit jaar overeenstemming bereikt door betrokken regionale onderwijspartijen: de Provincie Zeeland, Zeeuws-Vlaamse gemeenten, het Zeeuwse bedrijfsleven en scholen, VO-scholen en ROC Scalda. Het centrum wordt gevestigd op het terrein van het ROC Scalda in Terneuzen en is operationeel per augustus 2017.

Het nieuwe centrum moet er voor zorgen dat meer vmbo-leerlingen doorstuderen aan het middelbaar beroepsonderwijs.