• 14/10/2015

23% méér ventilatorcapaciteit bij SLECO Doel dankzij Siemens IDS (+video) - invitatie

SVEX wilde de energie-efficiëntie van een turbine in zijn afvalverwerkings-installatie opnieuw op peil brengen. Dankzij Siemens Integrated Drive Systems is deze nu met 23% gestegen.

Trefwoorden: #Integrated Drive Systems, #mobiele tentoonstelling, #roadshow, #Siemens, #Siemens IDS Roadshow, #SLECO Doel, #ventilatorcapaciteit

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Op de Indaver-site in Doel wordt meer dan 1 miljoen ton niet-gevaarlijk huishoudelijk en industrieel afval verwerkt. Op de SLECO-installatie is dat 580.000 ton. De energie die bij dit proces vrijkomt, wordt omgezet naar stoom en elektriciteit. De wervelbedinstallatie is de grootste in Europa.

Geert Pluckers, hoofd Projecten & Modificaties bij SVEX: "Onlangs bleek dat de ventilatoren van de air condensers onvoldoende debiet gaven. Daarom moesten we de snelheid ervan opdrijven. De bestaande motoren en reductiekasten van 80 kW moesten verhogen naar 132 kW".

Om de energie-efficiëntie van de turbine terug op peil te brengen, deed exploitant SVEX een beroep op Siemens.

Uit een rondvraag was namelijk gebleken dat deze leverancier de enige was die alle componenten -  aandrijving, motor en reductiekast - kon leveren. Siemens stelde een projectmanager aan, SVEX zorgde zelf voor de detailengineering en de vaste contractorbedrijven stonden in voor de effectieve realisatie van het project.

"Een week na de opstart zijn we nieuwe metingen gaan uitvoeren", aldus Pluckers. "Daaruit bleek dat de capaciteit van de air condensors met 23% was gestegen, waar wij gerekend hadden op 20%".

"Dankzij Siemens beschikken we nu over een eenvormige oplossing waarvan alle componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Dat betekent dat de investering zich binnen de twee jaar zal terugbetalen, sneller dan verwacht. Ook hebben we maar één aanspreekpartner, wat een groot voordeel is".

Heeft u interesse in het Integrated Drive Systems concept van Siemens?

Dan kunt u er in oktober uitgebreid kennis mee maken. In die maand doet de Siemens IDS Roadshow namelijk diverse locaties in België aan.

In zijn truck toont Siemens de concrete werking van het IDS-concept - 'Integrated Drive Systems' of 'geïntegreerde aandrijftreinen' - waarbij alle aandrijf- en automatiseringscomponenten perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat betekent dat Siemens niet alleen specifieke IDS-oplossingen live in de demotruck toont maar die ook toelicht in infosessies en aan de hand van cases. Ongeacht u actief bent in food & beverage, conveyors, de proces- of staalindustrie of als OEM.

Het reisschema van de truck: 09/10 in Huizingen (start, verkorte sessie), 20/10: Gent, 26/10: Kortrijk, en 28/10: Herentals. Een volledig overzicht - inclusief Wallonië en het Groot Hertogdom Luxemburg vindt u op www.siemens.be/idsroadshow.

Industriële klanten die een bezoek aan de truck willen, kunnen een (gratis) invitatie aanvragen door gebruik te maken van de mogelijkheid tot Direct Contact via Engineeringnet. Uw aanvraag wordt meteen aan de juiste Siemens-medewerker bezorgd.


Video:

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>