Eerste CNG-tankstation in de buurt van Brussel geopend

Electrabel heeft samen met haar partners binnen Enora een nieuw tankstation met gecomprimeerd aardgas (CNG) in Zellik ingehuldigd.

Trefwoorden: #Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling, #CNG, #CO2-uitstoot, #Electrabel, #Enora, #G&V Energy Group, #gecomprimeerd aardgas, #IDETA, #tankstation

Lees verder

nieuws

( Foto: Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Enora heeft vandaag het eerste tankstation met gecomprimeerd aardgas in de buurt van Brussel geopend waar zowel vrachtwagens als personenwagens kunnen gaan tanken.

Deze locatie werd door VITO aangeduid als een zone met een hoge verkeersdensiteit.

De opening van dit nieuwe tankstation draagt bij aan het waarmaken van de ambitie om in Belgiƫ en Luxemburg een hoofdrol te spelen inzake aardgasmobiliteit. Tegen 2018 wil de onderneming tussen de 25 en 30 stations met gecomprimeerd aardgas uitbaten.

Vier andere projecten zijn op dit moment in ontwikkeling en verschillende andere projecten worden bestudeerd. Een nieuw station zal vanaf de maand november operationeel zijn in Ollignies. Er werden ook vergunningsaanvragen ingediend voor een station in Moeskroen, Jemappes en Mont-sur-Marchienne.

In Europa tellen gemotoriseerde verplaatsingen voor 18% van de totale uitstoot van broeikasgassen. Aardgasvoertuigen en elektrische voertuigen daarentegen stoten minder fijnstof uit en zijn veel stiller.

Mocht aardgas een aandeel van 20% hebben in de energiebronnen die in Europa voor het wegtransport worden gebruikt, zouden we de totale CO2-uitstoot met 5% kunnen terugdringen.


ACHTERGROND
Enora is een onderneming, die werd opgericht door Electrabel, G&V Energy Group en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA.