NAM wordt strategisch partner van Energy Academy Europe

Tijdens de officiële opening van EnTranCe waarbij Koning Willem-Alexander aanwezig was, is NAM verwelkomd als nieuwe strategische partner van Energy Academy Europe (EAE).

Trefwoorden: #EAE, #Energy Academy Europe, #EnTranCe, #NAM, #Nederlandse Aardolie Maatschappij, #proeftuin

Lees verder

Nieuws

( Foto: EAE )

ENGINEERINGNET.NL - Door dit partnerschap, ondersteunt NAM de missie van de EAE om te komen tot een versnelling van de noodzakelijke transitie naar duurzame, betrouwbare en betaalbare energieoplossingen voor de toekomst.

In het partnership willen beide partijen werken aan de energietransitie vanuit een systeemaanpak en met een interdisciplinaire benadering van vraagstukken. In nog af te spreken projecten zal er een samenspel zijn van technologieontwikkeling, juridische en economische inzichten en een goede maatschappelijke inbedding.

Dit vereist nauwe samenwerking tussen strategische kennis- en businesspartners op het terrein van onderzoek, onderwijsontwikkeling en innovatie. Het partnerschap is vastgelegd door het ondertekenen van de Memorandum of Understanding (MoU).

Bert Wiersema, Energy Academy Europe: “EAE werkt voor en met haar partners hard aan het realiseren van energietransitie. Met NAM als nieuwe strategische partner en de uitgebreide kennis en ervaring die ingebracht wordt, kunnen weer meer activiteiten richting duurzame toekomst ontplooid worden.”


Op de foto:
Bert Wiersema (EAE), Ante Frens en Gerald Schotman (NAM).

Energy Academy Europe is een internationaal centre of excellence voor energie onderwijs, onderzoek en innovatie. Dit wordt gerealiseerd op basis van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, zowel in Nederland als daarbuiten.

EnTrance (Energy Transition Centre) is de energieproeftuin van de EAE en de Hanzehogeschool Groningen.