International Food Waste Coalition in strijd tegen voedselverspilling

Ardo, McCain, PepsiCo, SCA, Sodexo, Unilever Food Solutions en WWF hebben de handen in elkaar geslagen om de voedselverspilling in de Foodservice sector aan te pakken.

Trefwoorden: #afval, #Ardo, #food factory, #Foodservice sector, #International Food Waste Coalition, #McCain, #PepsiCo, #SCA, #Sodexo, #Unilever Food Solutions, #voedselverspilling, #WWF

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Het uiteindelijke doel van de “International Food Waste Coalition” (IFWC) is om andere bedrijven te inspireren en ze aan te zetten tot programma’s gericht op het tegengaan van voedselverspilling.

Momenteel leven we in een wereld waarin meer dan 30% van het eten dat wordt geproduceerd, niet wordt opgegeten. Tegelijkertijd lijden meer dan 800 miljoen mensen honger of zijn ondervoed.

De voorspelling is dat de wereldbevolking zal groeien van 7 tot 9,6 miljard in de komende 35 jaar, waarmee onze natuurlijke hulpbronnen onder toenemende druk komen te staan.

Het is daarom simpelweg niet aanvaardbaar om voedsel te verspillen dat eigenlijk kan worden gegeten. Dankzij de schaalgrootte kan de Foodservice markt een grote rol spelen in het tegengaan van voedselverspilling.

Studies hebben aangetoond dat voedselverspilling aanwezig is tijdens iedere fase van de keten, van productie tot consumptie (oogst, opslag, transport, bereiding, bediening, consumptie etc.)

De gezamenlijke aanpak van het IFWC betrekt iedere partij in de keten en roept ze op om verantwoordelijkheid te nemen om wereldwijde voedselverspilling tegen te gaan.

Vanuit de coalitie loopt er op dit moment een pilot in een aantal scholen in verschillende landen binnen de Europese Unie. Daarbij wordt geïdentificeerd waar voedselverspilling voorkomt in de verschillende stappen van de keten.

Om vervolgens efficiënte oplossingen te bedenken. Aan het eind van de keten wordt bewustwording van voedselverspilling gestimuleerd bij leerlingen en docenten.

Een laatste doel van de coalitie is om wetgeving te bekijken. Er is op dit moment bijvoorbeeld geen uniforme wet in de Europese Unie die de aansprakelijkheid regelt tussen verstrekkers en ontvangers van voedseldonaties.