Punch Powertrain Solar Team krijgt ’onterecht?’ 1 uur straftijd

Het Belgische team heeft vandaag één uur straftijd gekregen in de Bridgestone World Solar Challenge. Volgens de organisatie haalde een van de volgwagens een andere zonnewagen te bruusk in.

Trefwoorden: #Bridgestone World Solar Challenge, #KU Leuven, #Punch Powertrain Solar Team, #race, #straftijd, #studenten team, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Punch Powertrain Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De studenten (KU Leuven) zijn het niet eens met die beslissing, maar ondanks de verloren tijd, staat hun zonnewagen nog altijd op de vijfde plaats in het klassement.

De 16 deelnemende studenten begonnen vandaag met goede moet aan hun derde racedag. Ze waren vastbesloten om de teams voor hun in te halen.

Bij de eerste controle stop die ze moesten doen, kregen ze slecht nieuws. De zonnewagen kreeg een ongebruikelijke straftijd van 60 minuten. Volgens de organisatie heeft een van de Belgische volgwagens een andere zonnewagen te bruusk ingehaald.

Maar de studenten zijn het daar niet mee eens en hebben beroep aangetekend tegen de straftijd.

Jarno van Hemelen, team manager: “We hebben direct gevraagd aan onze volgwagen wat er precies gebeurd was en onze teamleden waren zelfs niet op de hoogte van het incident en wisten echt niet waar het over ging.”

Ondanks de tegenslag staat het team nog altijd op de vijfde plaats, op amper 14 kilometer van de Japanse wagen van Tokai.

Op de eerste plaats staat momenteel de Nederlandse universiteit van Twente, op de voet gevolgd door hun landgenoten van de TU Delft. De studenten van de universiteit van Michigan staan op de derde plek.

Van Hemelen: “We gaan zeker nog niet opgeven. Er zijn nog veel kilometers die moeten komen. We hebben een wagen die super is, dus dan kunnen we niet anders dan ervoor gaan!”