Start bouw nieuwe zuivelfabriek in Heerenveen

Oranje Nutrition, een bedrijf van investeerders uit de Chinese stad Hefei, gaat er melkpoeder van koeien, geiten en schapen mengen tot babymelkpoeder voor de Chinese markt.

Trefwoorden: #babymelkpoeder, #Botec Bedrijfsruimtebouw, #melkpoeder, #Oranje Nutrition, #Top Installatiegroep, #zuivelfabriek

Lees verder

Techniek

( Foto: ProjectManhattan - Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Onlangs is de eerste paal geslagen voor een nieuwe zuivelfabriek, die circa 30 miljoen euro gaat kosten.

Dat geld komt van de Chinese grootaandeelhouder Anhui Fortune Investment. Er komt een bedrijfshal van 7.000 vierkante meter en een kantorenpand met laboratoria van 1.000 vierkante meter.

De zuivelfabriek wordt gebouwd door Botec Bedrijfsruimtebouw, in samenwerking met Top Installatiegroep. Deze laatste verzorgt de aanleg van alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. De technische installaties worden allemaal in China geproduceerd.

De nieuwe fabriek zal medio 2016 in gebruik worden genomen. Het gaat werk bieden aan ongeveer 60 mensen, waarvan een deel uit China afkomstig is.

Het is de vijfde zuivelfabriek die wordt gebouwd op het bedrijventerrein te Heerenveen. Eerder vestigden zich al Henri Willig (kaas), A-ware (kaas), Fonterra (weiproducten) en Ausnutria Hyproca (babymelkpoeder) op het terrein.

De gemeente Heerenveen is ongeveer twee jaar bezig geweest om de zuivelonderneming binnen te halen. Daarvoor zijn gemeentebestuurders ook naar China afgereisd.