Unisys gaat grenscontroles en databeveiliging in EU verbeteren

Unisys Belgium heeft twee contracten heeft gewonnen voor dienstverlening aan EU-landen, om hen te helpen hun grenzen en kritische data beter te beschermen.

Trefwoorden: #beveiliging, #eu-LISA, #europa, #IT-systemen, #security, #Unisys

Lees verder

Techniek

( Foto: Unisys )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf ontving de vierjarige raamcontracten van het Europees Agentschap voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht (eu-LISA).

Unisys zal samen met partner UniSystems het Consortium U2 leiden en het agentschap helpen bij het operationeel beheer en het ontwikkelen van kritische IT-systemen voor interne veiligheid, grensbeheer en asielmanagement in de EU.

Het consortium zal ook IT consulting diensten verzorgen in Frankrijk, Estland en België, het agentschap assisteren op het gebied van projectmanagement en technische consulting diensten verlenen bij toekomstige Europese veiligheidsprojecten.

De totale waarde van de twee contracten bedraagt 47 miljoen euro.


ACHTERGROND
eu-LISA werd in december 2012 opgericht door de Europese Commissie voor het ontwikkelen van informatiesystemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht, om het EU-beleid voor asiel, migratie en grensbeheer te ondersteunen.

Het hoofdkantoor van het agentschap bevindt zich in Tallinn, Estland en het operationeel beheer wordt uitgevoerd in Straatsburg, Frankrijk en Sankt Johann im Pongau, Oostenrijk, met kantoren in Brussel.