Groen licht voor overname van Trasys door NRB Groep

De Belgische Mededingingsautoriteit gaf haar formele goedkeuring aan de overname van alle aandelen. De transactie is intussen gebeurd, waarmee Trasys nu een 100% filiaal van de NRB Groep is.

Trefwoorden: #datacenterfaciliteiten, #mainframe ontwikkelingscapaciteiten, #near-shore capaciteiten, #NRB Groep, #overname, #packaged solutions, #sourcing, #Trasys, #vertical solutions

Lees verder

Techniek

( Foto: NRB Groep, Ulrich Penzkofer )

ENGINEERINGNET.BE - Beide bedrijven zullen een effectieve operationele integratie ondergaan. De nieuwe onderneming zal met 300 miljoen euro omzet en meer dan 2.000 werknemers één van de marktleiders in het Belgische ICT landschap worden.

Met de geïntegreerde portefeuille aan diensten en oplossingen wordt ze ook een unieke speler: enerzijds zijn er de vertical solutions, sourcing en near-shore capaciteiten, anderzijds de datacenterfaciliteiten, mainframe ontwikkelingscapaciteiten en packaged solutions.

Volgens de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Trasys Group, Ulrich Penzkofer, zorgt de integratie voor twee sterke troeven: naast de complete portefeuille, zijn er de flexibele delivery-capaciteiten.

Hierdoor zal het nieuwe NRB in staat zijn om zijn oplossingen in de modus te leveren die het best overeenkomt met de specifieke behoeften van de klant: als project, door experten ter beschikking te stellen (‘staffing’) of in een tussenvorm volgens de wensen van de klant, met zelfs toegang tot nearshore resources.

Het is de bedoeling om NRB en Trasys in 2016 operationeel te integreren tot één bedrijf, met één managementteam. De juridische integratie vindt nadien plaats: die is voorzien voor eind 2016. De operationele integratie zal georkestreerd worden door een Integration Program Office, samengesteld uit senior managers van beide bedrijven.

Zij begeleidt 18 werkgroepen die de verantwoordelijken van de respectieve afdelingen van beide bedrijven samenbrengen om op zoek te gaan naar het beste van beiden in termen van organisatie, processen en systemen.