GeoSea wint Galloper EPCI contract in Verenigd Koninkrijk

GeoSea, uit de DEME Groep, heeft een belangrijk EPCI contract binnengehaald op de Britse offshore wind markt.

Trefwoorden: #Construction and Installation, #contract, #DEME, #duurzaam, #Engineering, #EPCI, #Geosea, #offshore windpark, #Procurement, #Verenigd Koninkrijk, #windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - RWE Innogy UK heeft de financial close bekend gemaakt van het ‘Galloper’ offshore windpark, dat gesitueerd is op 27 km voor de kust van Suffolk.

Bij de realisatie van het project krijgt GeoSea het ‘EPCI (Engineering, Procurement, Construction and Installation) foundation contract’ toegewezen.

Het bedrijf zal instaan voor het ontwerp, de productie en de installatie van 56 stalen monopile funderingen, die geheid worden in de zeebodem om een solide basis te vormen voor elk van de turbines.

De monopiles die voor dit project gebruikt worden, hebben een gewicht van meer dan 1.100 ton. De installatie van de funderingen is voorzien vanaf eind 2016.

De bouw van het Galloper offshore wind project levert een aanzienlijke bijdrage tot de uitbouw van hernieuwbare energie en de reductie van CO2 in het VK.

De geschatte jaarlijkse productie komt overeen met het gemiddeld verbruik van ongeveer 336.000 gezinnen. Om dit te realiseren worden 56 turbines van 6 MW geïnstalleerd.

De erosiebescherming voor de funderingen zal worden uitgevoerd door Tideway, een ander bedrijf uit dezelfde groep.

De opdracht heeft een waarde van 340 miljoen euro.