Arcadis en InTech Dike Security richten Dijk Monitoring Nederland op

Arcadis en InTech Dike Security bundelen krachten in nieuwe onderneming Dijk Monitoring Nederland, die beheerders zal steunen met informatie over gedrag van hun waterkeringen.

Trefwoorden: #Arcadis, #Dijk Monitoring Nederland, #InTech Dike Security

Lees verder

Techniek

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.NL - Arcadis en InTech Dike Security maakten het nieuws onlangs bekend, zonder financiële details te noemen.

Centraal in de nieuwe firma staan de gegevens die InTech Dyke Security Systems verzamelt over over het gedrag van waterkeringen onder uiteenlopende omstandigheden.

Hiervoor gebruikt het bedrijf diverse monitoringstechnieken, zoals infrarood sensoren, deformatiemetingen op basis van satellietbeelden, multispectraal metingen, grondradar, EM metingen, stereofotografie, 3D laser scanning en in-situ metingen.

Arcadis voegt er zijn kennis op het gebied van waterveiligheid, normeringen en toetsingen, geotechniek/waterbouw en integraal ontwerp van waterkeringen aan toe.

Om deze combinatie te vermarkten, richten beiden dus een nieuwe onderneming op: Dijk Monitoring Nederland. Dat wil beheerders van waterkeringen bijstaan met advies. "Zo moeten mogelijke problemen al in een vroeg stadium worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van kwelsituaties die kunnen leiden tot piping".

Het nieuwe bedrijf wil de dienstverlening ook internationaal uitrollen.