Samenwerking DE Unie en Eneco zet in op groei lokale energiebedrijven

De Duurzame Energie Unie (DE Unie) en energiebedrijf Eneco gaan samenwerken om de snel groeiende beweging van lokale, duurzame energiecoöperaties te ondersteunen.

Trefwoorden: #bondgenootschap, #duurzame energie, #Duurzame Energie Unie, #Eneco, #energiecoöperatie, #lokale projecten, #samenwerking

Lees verder

Techniek

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - Beide partijen zijn ervan overtuigd dat lokale initiatieven een sleutelrol spelen in de overgang naar een volledig duurzame energievoorziening in Nederland.

Het is de eerste keer dat een Nederlands energiebedrijf een verregaande samenwerking aangaat met een grote groep lokale energiecoöperaties.

Dankzij de samenwerking kan DE Unie burgers en ondernemers die een energiecoöperatie willen opzetten of uitbouwen over de volle breedte faciliteren, zodat niets een snelle groei van deze lokale energiebedrijven meer in de weg staat.

Diensten die DE Unie met steun van Eneco aanbiedt liggen bijvoorbeeld op het gebied van lokale opwekking van duurzame energie (zon en wind), financiering, inkoop van duurzame energie, technische en juridische advisering en lokale marketing.