DEME scoort nieuwe buitenlandse baggercontracten

DEME laat weten dat het enkele internationale baggeropdrachten, in Egypte, Panama en Turkije, binnenhaalde met een totale contractwaarde van ongeveer 150 miljoen euro.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #Haven in Mersin, #Panamakanaal, #Port Said, #Suez Canal Authority

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat telkens om projecten die de bereikbaarheid van belangrijke wereldhavens voor de internationale scheepvaart sterk verbetert.

De uitvoering van de diverse contracten start onmiddellijk en gebeurt binnen een strikt tijdskader van enkele maanden.

In opdracht van de Suez Canal Authority (SCA) moet in Egypte een bijkomende vaargeul (9.5 km lang, 250 m breed en 18.5 m diep) gebaggerd worden, die toegang geeft tot het oostelijke deel van de haven van Port Said.

In Panama werkt de Groep in opdracht van de Autoridad Canal de Panama (ACP) aan een verdere uitbreiding van de aanvaarroute naar het Panamakanaal (kant Stille Oceaan).

De geplande onderhoudswerken en verdiepingsbaggerwerken zijn bedoeld om het toenemende scheepvaartverkeer en de komst van grotere vaartuigen doorheen het verbindingskanaal vlotter te laten verlopen.

In de Turkse haven van Mersin wordt de container terminal momenteel uitgebreid waardoor de haven op termijn meer en grotere schepen zal ontvangen.

De werken garanderen een vlotte bereikbaarheid van de haven door het verbreden en uitdiepen van zowel de vaargeul, de zwaaikom als de toegang tot de aanlegsteigers.