Nieuwe fabriek voor substraten in Zwijndrecht

Jiffy International heeft opdracht gegeven voor bouw van een fabriek met havenfaciliteiten, die gericht is op het mengen van veengronden en andere grondstoffen tot substraten.

Trefwoorden: #grondstoffen, #havenfaciliteiten, #Jiffy International, #mengen, #substraten., #veengronden

Lees verder

Techniek

( Foto: Jiffy International )

ENGINEERINGNET.NL - Op de nieuwe locatie aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht zullen veengronden en andere grondstoffen worden aangeleverd, bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers. Daartoe wordt de huidige insteekhaven omgebouwd tot zeehaven om coasters te kunnen laten aanmeren.

De fabriek krijgt een circa 25.000 vierkante meter grote hal en 550 vierkante meter aan kantooroppervlakte. Er wordt begin november gestart met het heiwerk. De nieuwe fabriek wordt 1 juli 2016 opgeleverd.

Heembouw voert de bouw uit. Advies- en ingenieursbureau Uticon zal het project bouwkundig en procesinstallatietechnisch begeleiden. Troostwijk Real Estate begeleidde de transactie namens Jiffy.

Jiffy International levert tal van producten aan de tuinbouwsector, zoals milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten. Deze zijn gemaakt op basis van duurzame grondstoffen en plantaardige materialen zoals veen, kokos en pulp.

Het bedrijf heeft productielocaties in de buurt van veenderijen in Canada, Estland en Zweden. Ook heeft Jiffy fabrieken in Sri Lanka, de Verenigde Staten, Spanje, Japan, Nederland, Denemarken en Noorwegen.

Daar worden substraten, turfpotten, Jiffy-7 pellets, Preforma vermeerderingssystemen en Growbags geproduceerd.