Eerste aanbestedingproces offshore windpark Borssele

RWE Innogy, EDP Renewables en Macquarie Capital hebben een consortium gevormd om deel te nemen aan de komende offshore windenergie aanbestedingen in Nederland.

Trefwoorden: #aanbesteding, #Borssele, #consortium, #EDP Renewables, #Macquarie Capital, #offshore windpark, #RWE Innogy, #windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto: Noordzeeloket.nl )

ENGINEERINGNET.NL - Om de huidige capaciteit van offshore windenergie te verhogen met 3.500 MW zal de Nederlandse overheid tussen 2015 en 2019 vijf windmolenparken van elk 700 MW aanbesteden.

Deze locaties bevinden zich binnen drie aangewezen gebieden: Borssele, de Zuid-Hollandse kust en de Noord-Hollandse kust. Elk gebied is verdeeld in twee terreinen van elk 350 MW en elk terrein zal afzonderlijk worden aanbesteed.

Het nieuw gevormde consortium richt zich aanvankelijk op de eerste aanbesteding voor de Borssele terreinen I en II, met elk een capaciteit van 350 MW. De eerste aanbesteding zal naar verwachting op 1 december 2015 starten en eindigen op 31 maart 2016. Macquarie Capital zal als financieel adviseur van het consortium optreden.

Na het verstrijken van de deadline voor het uitbrengen van een bod heeft de Nederlandse overheid 13 weken om de winnende bieder te bepalen. Het besluit van toekenning wordt dan ook uiterlijk aan het begin van juli 2016 verwacht.