Voedingsindustrie juicht nieuwe Belgische mayonaisewet toe

De federatie van de Belgische voedingsindustrie FEVIA juicht initiatief van minister Kris Peeters toe om 50-tal oude wetten in overleg met de sector te hervormen.

Trefwoorden: #fevia, #mayonaisewet

Lees verder

Nieuws

( Foto: IPV-IFP / Lies Willaert )

ENGINEERINGNET.BE - De voedingsindustrie is de enige industriële sector die er de voorbije 10 jaar in slaagde om werkgelegenheid in België te houden. Dat komt vooral door de sterke export.

“De zogenaamde mayonaisewet kreeg vorig jaar in binnen- en buitenland veel weerklank, maar is slechts het topje van de ijsberg", stelt voorzitter Jean Eylenbosch.

"Onze wetgeving telt tal van voorbijgestreefde voedingswetten die een rem zetten op de innovatie van Belgische bedrijven. Dat is jammer omdat we in België net sterk zijn in innovatie en met vernieuwende producten bijdragen aan een gezondere levensstijl”.

“Het initiatief van minister Peeters om in dialoog met de sector die remmen weg te werken zal onze competitiviteit versterken".

Er is volgens de sector geen sprake van inbinden op kwaliteit. “We zijn fier op de kwaliteit en de diversiteit van onze producten. Keer op keer merken we dat we net daarmee het verschil maken op de export en in eigen land. Maar we willen wel de concurrentie kunnen aangaan met gelijke wapens en onze kwaliteit net extra in de kijker zetten".

"In het voorbeeld van de mayonaise kan dat door een nieuwe categorie ‘traditionele mayonaise’ in het leven te roepen. Zo kunnen we én innoveren voor consumenten die daarom vragen én de typisch Belgische kwaliteit blijven uitspelen,” aldus nog Jean Eylenbosch.