Flevoland subsidieert ontwikkelen verdamper voor medicinale cannabis

Het in Almere gevestigde bedrijf Spirocan krijgt 150.000 euro voor de verdere innovatieve ontwikkeling van de medicinale cannabis verdamper.

Trefwoorden: #Flevoland, #medicinale cannabis, #Spirocan, #verdamper

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Spirocan )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens het onlangs gehouden Medicinale Cannabis Congres, georganiseerd door de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, ontving Pieter André de la Porte, directeur van het Flevolandse bedrijf Spirocan, uit handen van Gedeputeerde Jan-Nico Appelman de Technologische MKB Innovatie (TMI) cheque ter waarde van 150.000 euro. De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door de Technologische MKB Innovatie Regeling.

“Wij zijn erg blij met deze subsidie omdat het ons verder op weg helpt met de ontwikkeling van deze broodnodige medicinale verdamper”, reageert Pieter André La Porte. “De verdamper helpt de patiënt namelijk bij het eenvoudiger inhaleren van de medicinale cannabis met betere resultaten als gevolg”.

Het bedrijf spreekt de verwachting uit de medicinale cannabis binnen vijf jaar in Nederland als officieel organisch pijnmedicijn geregistreerd te hebben.

Tijdens het congres werd er verder aandacht besteedt aan de medicinale planten uit de schatkamer van Naturalis, achtergrond en wet & regelgeving toezicht medicinale cannabis in Nederland (Medinicale Cannabis/VWS), pijnbestrijding en ervaringen met medicinale cannabis (DC Klinieken), inzicht in cannabis als modern pijnmedicijn (Bedrocan) en maakte men kennis met de cannabiservaringen van een MS-patiënt.

De Technologische MKB Innovatie Regeling (TMI) omvat twee financieringsinstrumenten voor het Flevolandse MKB: een subsidie- en een leningsfaciliteit. Subsidie wordt door provincie Flevoland verstrekt voor ontwikkeling en onderzoek zodat een idee van de planfase naar de startfase komt.

Het gaat om activiteiten die plaatsvinden nadat de haalbaarheid van het idee/product is vastgesteld maar voordat de eerste voorbereidingen worden getroffen voor marktintroductie. Het project dient gericht te zijn op de thema’s duurzame voedselproductie, gezond leven en schaarste van energie en grondstoffen.

Een project komt voor subsidie in aanmerking indien het technologisch innovatief is voor Flevoland. Subsidie wordt verstrekt voor het ontwikkelen van prototypes, het vormgeven van testomgevingen en het uitvoeren van pilots met als doel commerciële activiteiten te creëren en te valideren.