iStart-programma van iMinds stijgt naar 4de plaats op UBI Global ranking

Het iStart-programma voor startende ondernemers werd door UBI Global verkozen tot nummer 4 in de categorie ‘Top University Business Accelerators’.

Trefwoorden: #accelerator, #iMinds, #incubator, #iStart, #startup, #UBI Global

Lees verder

Techniek

( Foto: iMinds )

ENGINEERINGNET.BE - Eind oktober werd het iStart-incubatieprogramma van iMinds, dat startende ondernemers ondersteunt bij het succesvol lanceren van hun bedrijf, door UBI Global beloond met een tweede plaats in de categorie ‘European Top University Business Accelerators’.

Sinds gisteren bezet iMinds nu de 4de plaats (25ste in 2014) op UBI Globals wereldwijde ranking. iMinds kan mooie cijfers voorleggen omtrent het succes van haar incubatiewerking.

Met meer dan 300 voltijdse arbeidsplaatsen en een totale omzet van meer dan 16 miljoen euro vormen de iMinds start-ups een bruisende community. Bovendien gooien deze starters internationaal hoge ogen wat betreft het aantrekken van externe vervolgfinanciering.

Elke euro geïnvesteerd door iMinds opent de deur tot gemiddeld tot 3,6 euro externe investeringen en behoort daardoor tot de top-3% incubatoren wereldwijd.

Belgische start-ups doen het de laatste tijd opvallend goed in binnen- en buitenland. Zo werd het Vlaamse neoScores vorig jaar bijvoorbeeld uitgeroepen tot tweede meest beloftevolle starter ter wereld, en vorige week nog kaapte het Antwerpse Turbulent maar liefst de hoofdprijs weg tijdens de Startup Nations Summit in Mexico.

En het succes van die start-ups is geen toevalstreffer, want naast het keiharde werk van de starters zelf is ook hun omkadering een stuk professioneler en performanter geworden.