NIL Verbindingsweek 2016 in de startblokken

Van 1-3 november 2016 wordt de derde editie van NIL Verbindingsweek georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De week staat in het teken van lassen, lijmen en snijden.

Trefwoorden: #lassen, #Nationaal Instituut voor Lastechniek, #NIL, #verbindingstechniek, #Verbindingsweek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Tegelijkertijd met de NIL verbindingsweek wordt ook METAVAK, de beurs die zich richt op metaalbewerkende en verwerkende bedrijven, georganiseerd.

Nederland maakt een industriële revolutie door. Mechaniseren en automatisering is met Smart Welding ook een hot item in de lasbranche. Door de inzet van lasrobots, wordt het mogelijk gemaakt producten te lassen in ruimtelijke configuraties.

De overheid stimuleert het projectSmart Industry, waaraan zij eerder dit jaar de aftrap gaven. Door de handen in één te slaan wordt er gewerkt aan nieuwe technologieën om slim, snel en flexibel te lassen.

Tijdens de beurs is er ruimte om de ontwikkelingen binnen de verbindingstechniek te bespreken en te ervaren. Naast netwerken (25,3%) gaf zelfs 38,4 % van de bezoekers na afloop van de vorige editie aan de beurs te bezoeken om kennis te vergaren.

Het NIL/BIL Lassymposium vindt voorafgaand aan de vakbeurs plaats. In samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) wordt er op twee dagen een aantal sessies georganiseerd.

Deskundigen geven hun visie op actuele ontwikkelingen binnen de verbindingstechniek. Het symposium biedt daarnaast gelegenheid om van gedachten te wisselen met vakgenoten.

Dè grote kracht achter NIL Verbindingsweek is het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). NIL beweegt zich als organisatie tussen bedrijven en onderwijsinstellingen uit de verbindingstechniek om certificering, scholing en voorlichting te bewerkstelligen.