Netbedrijven belangrijk in uitbouw oplaadinfrastructuur elektrische wagens

Tijdens de voorstelling van de eindresultaten van EVORA werd de cruciale rol van netbedrijven op vlak van inplanting, aansluiting en exploitatie van oplaadpalen onderstreept.

Trefwoorden: #Annemie Turtelboom, #Eandis, #elektrische auto, #Infrax, #laadpalen, #netberheerder, #opladen, #Vlaanderen

Lees verder

Techniek

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - EVORA, het Vlaams platform voor publiek toegankelijke oplaadpunten, wil een gunstig klimaat ontwikkelen voor publiek toegankelijke oplaadpunten in steden en gemeenten te ontwikkelen.

De netbedrijven, verantwoordelijk voor de uitbouw en capaciteitsberekening van de lokale elektriciteitsnetten, zijn hierin een cruciale partner.

De Vlaamse ministerraad besliste begin deze week tot de uitbouw van 5.000 bijkomende oplaadpunten op (semi)publiek domein tegen 2020.

Dat betekent dat Eandis en Infrax, samen met private leveranciers en de lokale besturen, de komende jaren werk zal maken van een netwerk van 5.000 oplaadpunten in Vlaanderen.

Bedoeling is dat de gebruikers van een elektrisch voertuig met slechts één kaart kunnen opladen aan alle laadpunten.

De verschillende laadpunten worden verzameld in een centrale databank, zodat de gebruiker via een app snel het dichtstbijzijnde oplaadpunt kan vinden.