Tijl, Gido en Rune winnen de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen

Tijl Brans, Gido van Heeswijk en Rune De Clercq mogen zich gedurende één jaar de grootste jonge technologietalenten van de lage landen noemen.

Trefwoorden: #Agoria, #Jeugd Technologie Olympiade, #techniek, #technologie, #wedstrijd

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - Deze drie wonnen zaterdag de finale van de vijfde editie van de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen.

Naast 48 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de Jeugd Technologie Olympiade deel aan dit event.

Tijl Brans uit Holsbeek (Vrije Basisschool), Gido van Heeswijk uit Veldhoven, Nederland (MFA Middenschool) en Rune De Clercq uit Moerbeke (Gemeentelijke Basisschool) waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten. Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 15.252 Vlaamse jongeren (11- en 12-jarigen) deel.

De organisatie van dit jaarlijkse event is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, Bekaert, Electrabel GDF Suez, HRRail, USG engineering en alle hogescholen en universiteiten van de Vlaamse gemeenschap en geniet ook de steun (‘hoge bescherming’) van Koning Filip.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen: “We willen de jongeren ook tonen dat je met technologie mensen kunt helpen en de wereld verbeteren. Want het is met technologie dat we de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.”

Dat jongeren wel degelijk belangstelling hebben voor wetenschap en technologie bewijst overigens het aantal inschrijvingen voor de Vlaamse Technologie Olympiade.

Alle deelnemers aan de finale, 13 meisjes en 43 jongens, kregen een leuke technologisch gerelateerde prijs.

Samen met de Olympiade vond er ook een TechniekToernooi plaats. Hier namen 77 scholenteams van vier leerlingen, eveneens een recordaantal, het tegen elkaar op.

De scholen Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw, Ingelmunster (2 teams), Gemeentelijke Basisschool De Vlieger, Kasterlee en Gemeentelijke Basisschool, Lochristi toonden zich hier de beste.

Zij mogen volgend jaar naar de finale van de lage landen in Nederland. Wordt vervolgd dus.


(bron en foto: Agoria)