Nieuw Limburgs test- en businesscentrum voor drones in startblokken

De Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) en stad Sint-Truiden gaan samen DronePort, een test- en businesscentrum voor drones, oprichten.

Trefwoorden: #Brustem, #drone, #DronePort, #drone testen, #incubator, #investering, #LRM, #luchtruim

Lees verder

nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - DronePort wordt een campus met een incubator voor startende bedrijven en onderzoeksinitiatieven uit de dronesector.

In 2016 zal gestart worden met het ontwerp van een incubatorgebouw dat als broedplaats voor de drone-industrie dezelfde functie zal hebben als de andere incubatoren die LRM reeds aanstuurt (Greenville, Corda INCubator, Bioville, IncubaThor, Agropolis, C-Mine Crib en BikeVille) voor andere kennissectoren.

Stijn Bijnens, CEO van LRM: “Er lopen gesprekken met verschillende kennisinstellingen en momenteel zijn er al zes letters of intent getekend met dronebedrijven zoals Skyeye, Argus Vision en Airobot die zich komen vestigen in de incubator”.

Burgemeester Veerle Heeren: “We koppelen dit project aan de herbestemming van de unieke infrastructuur van de oude militaire luchthaven als belangrijke opportuniteit om innovatie en tewerkstelling in de regio te verankeren.“

Op termijn zal het project moeten zorgen voor 300 extra banen. Daarnaast maakt de herbestemming van de site ook deel uit van een grote stadsvernieuwingsoperatie in Sint-Truiden.

Om te kunnen innoveren in een sector met diverse hard- en softwarecomponenten, is het noodzakelijk om regelmatig testen uit te voeren in een veilige omgeving.

De afgelopen maanden is dan ook hard samengewerkt met het DGLV en Defensie om het luchtruim op en rond de site open te stellen. Er zijn verschillende testzones goedgekeurd die testen mogelijk maken zowel voor multi-rotor drones als voor fixed-wing drones.

Maar ook bij slecht weer kan er gevlogen worden. Loods 27 wordt momenteel al gebruikt als indoor testruimte. Er zijn tijdelijke kantoren in geïnstalleerd tot het incubatorgebouw klaar is.


(bron: LRM)