Start-up LindaCare krijgt kapitaalsinjectie van 1,5 miljoen euro

LindaCare, een softwarebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van telemonitoring-oplossingen voor mensen met een chronische aandoening, heeft 1,5 miljoen euro opgehaald.

Trefwoorden: #Capricorn Venture Partners, #financiering, #iMinds, #investering, #LindaCare, #Shahram Sharif, #startup, #telemonitoring

Lees verder

Techniek

( Foto: LindaCare )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste versie van het LindaCare-product vereenvoudigt het vanop afstand opvolgen van patiënten die lijden aan chronisch hartfalen (CHF) en hartritmestoornissen en hiervoor een implantaat kregen. Deze oplossing zou wereldwijd zo’n 10 miljoen patiënten kunnen helpen.

Een deel van het verzamelde kapitaal zal daarnaast ook worden gebruikt om de software-oplossing uit te breiden naar andere aandoeningen, zoals chronische obstructieve longziekten (COPD).

Deze Vlaamse start-up werd opgericht om een antwoord te bieden op de concrete frustraties van een verpleegkundige. Elke dag opnieuw ondervond zij hoe complex het is om te moeten werken met een grote verscheidenheid aan telemonitoring-systemen (van verschillende leveranciers) voor het opvolgen van haar patiënten. Het maakt het hele proces erg arbeidsintensief, vergroot de kans op fouten, en staat schaalbaarheid in de weg.

Shahram Sharif, CEO LindaCare: "Onze software vereenvoudigt het telemonitoren van patiënten. Zo kunnen zorgverleners en ziekenhuizen de daaraan gerelateerde kosten verminderen, en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbeteren en de veiligheid van chronisch zieken garanderen.”

Deze financieringsronde werd geleid door Capricorn Venture Partners.