Groningse subsidie voor ontwikkelen hagelslag van doorgedraaide groente

De provincie stelt 150.000 euro beschikbaar aan ORFI food uit Groningen en Mont Blanc Foods uit Eelde voor het ontwikkelen van 'groentepops'.

Trefwoorden: #groenten, #groentepops, #hagelslag van doorgedraaide groente, #Mont Blanc Foods, #ontwikkelen, #ORFI food, #subsidie

Lees verder

Techniek

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Doel is om van deze groentepops een gezond alternatief te maken voor zoete cornflakes en hagelslag van bijvoorbeeld chocolade of suiker.

Met de subsidie gaan de groentepops worden getest. Ook nemen de bedrijven diverse testpanels in de arm om te zien hoe de pops bevallen.

Als dit traject goed doorlopen is, gaat de productie van start. Dat moet 10 tot 15 banen opleveren. Beide bedrijven hopen binnen een jaar het product te kunnen lanceren bij supermarkten. Ook is het plan te kijken of er nog andere producten, zoals chips en mueslirepen, zijn te maken van de afgekeurde groenten.

De subsidie komt uit het Innovatief Actieprogramma Groningen. Dit potje is bestemd voor vernieuwende, ambitieuze samenwerkingsprojecten in de sectoren Healthy Ageing, Biobased Economy, Energie en Transsectorale Innovatie.

Het gaat daarbij om investeren in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen om zo werkgelegenheid te creëren. Het vierde programma is in november gestart en loopt tot en met 2017. In totaal is er 5,8 miljoen euro beschikbaar, waarvan al 4,4 miljoen beschikbaar is gesteld.

Voor het resterende bedrag zijn al voldoende aanvragen binnen gekomen.