Heijmans verwerft Integraal Beheer Contract Belastingdienst

Het Rijksvastgoedbedrijf en Heijmans hebben een Integraal Beheer Contract (IBC) gesloten voor beheer en onderhoud van datacenters en kantoren op 5 locaties van de Apeldoornse Belastingdienst

Trefwoorden: #Apeldoorn, #belastingdienst, #contract, #datacenter, #Heijmans, #ICT, #Rijksvastgoedbedrijf

Lees verder

Techniek

( Foto: Heijmans, gerenoveerd datacenter Apeldoorn )

ENGINEERINGNET.NL - Het gaat in dit geval om een prestatiecontract met een looptijd van 10 jaar (start op 1 januari 2016) en een optie tot verlenging van 5 jaar en een contractwaarde van ruim 25 miljoen euro.

De selectie werd gebaseerd op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Anders dan bij traditionele aanbestedingen schreef het Rijksvastgoedbedrijf voor de opdracht in Apeldoorn geen oplossingen voor, maar vroeg om de deskundigheid van de markt.

In het prestatiecontract is onder meer vastgelegd dat een optimale gebruikerskwaliteit en beschikbaarheid van de datacenters gegarandeerd moet worden. Dit betekent dat het bedrijf in overleg met het Rijksvastgoedbedrijf en de Belastingdienst uiteenlopende beheer- en onderhoudswerkzaamheden verricht op bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch vlak.

Ook zal de onderneming het Rijksvastgoedbedrijf en Belastingdienst adviseren over beheer en onderhoud van de locaties, die een gezamenlijke vloeroppervlakte hebben van ca.167.000 m².

Op dit moment voert Heijmans vergelijkbare prestatiecontracten uit voor de Belastingdienst in Rotterdam en de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag.