• 25/11/2015

Wil je werken in één van de vier grootste hightech sectoren van Europa?

Technologie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van bijna elke industrie. Vandaar dat het een cruciale driver voor de economische groei is.

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.NL - Sinds het ontstaan van de technologiesector hinkte Europa altijd wat achterop in vergelijking met de Verenigde Staten en Azië.

Maar daar blijkt nu verandering in te komen. Volgens GP Bullhound ontstonden er in 2014 dertien ‘eenhoorns’ in Europa (technologiebedrijven met een waarde van meer dan één miljard dollar). Dit representeert een groei van maar liefst 333% sinds 2000.

Ook bepaalde steden kenden qua technologische investeringsprojecten een opmerkelijke groei :

  • Londen: 1.009 projecten
  • Parijs: 381 projecten
  • Dublin: 162 projecten
  • Madrid: 139 projecten
  • Amsterdam: 126 projecten

Deze nieuwe investeringen en goed opgeleide mensen die hun job vol passie uitvoeren, zijn de perfecte match om de groei van de sector te bestendigen.

Vier landen, namelijk Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië, zijn samen goed voor ongeveer 53% van de hightech sector. Hier volgt een beknopt overzicht van deze vlaggeschepen binnen de Europese higtech economie:

Duitsland
De laatste jaren ontpopte de Duitse economie zich als de groeimotor van de Eurozone. De Duitse IT-sector is de vierde grootste ter wereld en de techologie-industrie domineert de Duitse productie.

De focuspunten zijn gezondheid, mobiliteit, veiligheid, energie en communicatie. Ben je op zoek naar een technologiejob in Duitsland? Kijk dan eens op Stepstone dat meer dan 11.000 vacatures bevat.

Italië
Hoewel Italië jarenlang met loodzware structurele problemen te kampen had, begint ze nu uit het slop te geraken, en dit voornamelijk dankzij de technologiesector.

Italië is vandaag de vierde grootste IT-industrie markt in Europa, en de sector is met 97.000 actieve bedrijven en 390.000 werknemers de vierde belangrijkste industriële sector van het land. Italianen investeren in IT-innovatie met de verbetering van de productiviteit en de marktpositie als doelstelling.

Wil je deel van een Italiaanse IT-ploeg uitmaken? Surf dan naar Qreer.com, want dit is een belangrijke technologische jobboard voor Europa.

Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk is één van de grootste technologische beïnvloeders ter wereld. Dankzij een gestage groei en constante innovatie zijn er intussen al meer dan 250.000 technologiebedrijven actief.

Tegen 2020 wordt een jaarlijkse groei van 1,6% op het vlak van de aanwerving van IT-professionals voorspelt, wat bijna twee keer zoveel is als het Britse gemiddelde. Met deze potentiële groei in het vooruitzicht, zoeken bedrijven naar hogere profielen, en maken hierbij gebruik van jobboards, zoals Dice dat meer dan 10.000 jobs bevat.

Tsjechië
Tsjechië is één van Europa’s toplocaties voor de offshoring en outsourcing van IT-diensten. Ze is één van de meest mature IT-markten in Europa. Niettemin is er nog een mooi groeipotentieel.

Sinds 2012 is TsjechIë zelfs een netto exporteur van technologie geworden, dit in samenwerking met Duitsland. De Tsjechen zijn vooral sterk in medische wetenschappen, elektronica, high-tech engineering, automotive en kunststoffen.

Wil je deel van deze scene uitmaken, bezoek dan eens cz.theitjob.com, want daar zal je honderden jobmogelijkheden vinden.




Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.