Cosun krijgt 1 miljoen euro voor onderzoek naar grondstoffen uit suikers

De provincie Noord-Brabant verstrekt deze subsidie om toegevoegde waarde te halen uit suikers en bijbehorende reststromen, ten behoeve van voeding en de productie van chemische producten.

Trefwoorden: #Cosun, #Cosun Innovatiecentrum, #onderzoek, #subsidie, #suiker, #Suiker Unie

Lees verder

Techniek

( Foto: Flickr, Oregon State University )

ENGINEERINGNET.NL - Cosun startte in mei 2015 met de bouw van het Cosun Innovatiecentrum op het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord naast de fabriek van Suiker Unie.

In dit innovatiecentrum wordt onderzoek gedaan naar nieuwe toepassingen voor agrarische (rest)stromen, van bijvoorbeeld aardappels en suikerbieten. Dan gaat het bijvoorbeeld om hoogwaardige materialen of plantaardige grondstoffen voor de chemie.

Met de ontwikkeling van het innovatiecentrum wordt ingezet op de ontwikkeling van het kennisintensieve cluster voor de agro- en foodsector en de biobased economy. Dit versterkt de Brabantse economie en geeft ook de werkgelegenheid in de regio een impuls.

In totaal biedt het centrum straks 100 fte werkgelegenheid. Onderzoek Bert Pauli, gedeputeerde Economie: ‘Meer kennis over biobased grondstoffen en hun toepassing draagt bij aan de innovatiekracht van West-Brabant.’

Het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland is een toplocatie in de Biobased Delta. In de Delta werken bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samen om de biobased economy te ontwikkelen.

Naast de provincie Noord-Brabant zijn de provincies Zeeland en Zuid-Holland partners in dit netwerk. De groene transitie van zowel agrofood als chemie is een proces van decennia, maar komt in Brabant sneller van de grond vanwege de bijzondere samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen.