EDF Luminus installeert snelle laadpalen op Hasseltse Corda Campus

EDF Luminus plaatste 4 snelle laadpalen voor elektrische wagens op Corda Campus, de innovatieve techcampus in Hasselt waar dagelijks meer dan 2.500 mensen aan het werk zijn in 85 bedrijven.

Trefwoorden: #Corda Campus, #EDF Luminus, #elektrische wagen, #groene stroom, #opladen, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - EDF Luminus levert 100% groene stroom voor de laadpalen en koppelt deze aan de zonnepanelen die zich op het gebouw van Corda 5 bevinden.

Op deze manier wordt er maximaal lokaal opgewekte stroom gebruikt. De laadpalen werden geïnstalleerd op 2 locaties op Corda Campus, namelijk in de directe nabijheid van Corda 1 en Corda 5. In totaal kunnen 8 elektrische wagens gelijktijdig laden.

Bezoekers en bewoners van Corda Campus kunnen aan de onthalen van Corda 1 en Corda 5 informatie bekomen voor het verkrijgen van een laadpas waarmee ze hun wagen kunnen opladen.

De nieuwe laaddienst wordt in eerste instantie gratis aangeboden door om bezoekers en bewoners vertrouwd te maken met deze nieuwe dienst.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Dit project kadert in onze maatschappelijke betrokkenheid. Het initiatief helpt namelijk om tegen 2020 de Europese richtlijn te behalen voor de uitrol van infrastructuur voor schonere brandstoffen.”