UZ Antwerpen schakelt Bilfinger in voor asbestsanering

Het Edegemse Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) werkt in het kader van patiëntgerichtheid aan een grootschalige renovatie. Onlangs werd de afdeling Eenheid van Beroertezorg aangepakt.

Trefwoorden: #asbest, #asbestsanering, #Bilfinger Industrial Services, #renovatie, #Universitair Ziekenhuis Antwerpen, #UZA

Lees verder

Techniek

( Foto: Bilfinger )

ENGINEERINGNET.BE - Jaarlijks wordt één afdeling van het UZA volledig gestript, waarna met inzet van de nieuwste technieken een volledige nieuwe afdeling opgebouwd wordt.

Recent was het de beurt aan de afdeling Eenheid van Beroertezorg. Voor deze renovatie schakelde het ziekenhuis voor de asbestverwijdering de professionele hulp in van Bilfinger Industrial Services.

Patiënten kunnen straks vanuit hun bed met een afstandbediening zelf het licht, de zonnewering, tv en radio bedienen. Ook worden de nieuwste inzichten op het gebied van klimaatbeheersing ingezet om ervoor te zorgen dat de kamers een optimale temperatuur hebben.

Het ziekenhuis vroeg de aannemer ook de asbestsanering voor haar rekening te nemen in de drie verdiepingen die de afdeling telt. Het gaat daarbij voornamelijk om het verwijderen van asbest dat in de rolluikkasten en de schachten voor de nutsvoorzieningen aanwezig is.