Grontmij behaalt ISO 14001 en ISO 50001-certificaten

Grontmij, deel van Sweco, heeft onlangs de ISO 14001 (milieu) en ISO 50001 (energie) certificaten behaalt. Het bedrijf versterkt hiermee zijn duurzame bedrijfsvisie.

Trefwoorden: #certificaten, #Grontmij, #ISO 9001, #ISO 14001, #ISO 50001, #OHSAS 18001, #Sweco, #VCA-certificaten, #veiligheidscertificaat

Lees verder

Techniek

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.BE - Naast de nieuwe certificaten heeft Grontmij ook de hernieuwing bekomen van de ISO 9001 (kwaliteit) en VCA-certificaten, en ook de uitbreiding van het veiligheidscertificaat OHSAS 18001.

De ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001-certificaten zijn toegekend voor alle activiteiten van het bedrijf. VCA geldt voor de businesslijn Industry, Water & Energy en ISO 50001 is geldig voor energieconsultancy en -management van de kantoren.

Deze onderneming geeft het goede voorbeeld door in haar eigen kantoren de milieu- en energie-impact te beperken. Een strikte afvalscheiding, het beperken van het papierverbruik, een degelijke opvolging en vermindering van de CO2-uitstoot,…

Het grootste verschil wordt echter gemaakt in de projecten. De projectwerking maakt integraal deel uit van het milieu- en energiezorgsysteem. Het identificeren en voldoen aan alle regelgevende eisen is de vertrekbasis. Daarna volgt een kritische evaluatie van de milieu- en energie-impact en worden waar mogelijk alternatieven aangedragen en besproken met de klanten.

Voor de uitbreiding van de bestaande ISO-structuren met milieu en energie werd een intense interne samenwerking opgezet tussen de projectleiders, de experten uit de milieu- en energieafdeling en de stafdiensten (o.a. kwaliteit, veiligheid, facility, communicatie en HR).