Dimension Data waagt zich aan IT-voorspellingen voor 2016

Dimension Data maakt zijn voorspellingen bekend voor de komende 12 maanden. Digitale transformatie staat hoog op de agenda, want daardoor verandert nu al het concurrentielandschap.

Trefwoorden: #Cloud, #databeheer, #Dimension Data, #ICT, #Internet of Things, #IoT, #IT, #wailing

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dimension Data )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens Ettienne Reinecke, Group CTO bij Dimension Data, zijn sociaal netwerken, mobiele communicatie, de cloud, analytics, het ‘Internet of Things’ en bimodale IT stuk voor stuk felbesproken onderwerpen in de IT-sector die IT-functies en -teams in organisaties overal ter wereld verdelen.

Reinecke: “Al deze trends en technologieën dienen samen een hoger doel, want zij stellen een organisatie in staat zich te transformeren tot een digitale onderneming. Met andere woorden, het bedrijf gebruikt IT om sneller in te spelen op opportuniteiten en bedreigingen in de markt, en geeft voorrang aan de ervaring van de mensen waarmee ze werkt.”

De conversaties die de teams van Dimension Data voeren met organisaties draaien rond vier thema's: cyberbeveiliging, de werkplekken van morgen, data als centraal aspect van de transformatie en de hybride cloud als mechanisme voor flexibiliteit.

Cyberbeveiliging: beveiligingsinbreuken op hoog niveau zullen blijven voorvallen in 2016, en meer hooggeplaatste leidinggevenden zullen het doelwit worden van hackers.

Werkplekken van morgen: het gedrag op het werk zal sterker beïnvloed worden door sociale media in 2016. Veel sociale samenwerking wordt mogelijk gemaakt door tools gericht op consumenten.

Het betreft toepassingen zoals Spark, een oplossing voor 'team-rooming' van Cisco, Yammer en Skype for Business van Microsoft, en nog vele andere zoals Viber, WhatsApp of Slack. Deze technologieën stimuleren de creatie van gebruikersgemeenschappen.

Digitale infrastructuur: de rol van data is fundamenteel veranderd. Vele jaren hebben medewerkers van datacenters veel tijd en energie gestoken in zaken als opslagmedia en back-ups, en in taken als replicatie en deduplicatie.

De kosten voor het beheer van gegevens zien te drukken was toen de grootste zorg. Nu is dat helemaal veranderd. Vandaag draait alles rond het optimaliseren van de capaciteit om gegevens te benutten en ze om te zetten in toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Hybride cloud: in de komende twaalf maanden zal de invoering van privé-clouds toenemen, naarmate slimme IT-beleidsvormers overgaan tot de invoering van nieuwe oplossingen voor privé-cloudbeheer.