Delhaize investeert 143 miljoen euro in hypermodern distributiecentrum

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois werd gisteren het nieuwe distributiecentrum van Delhaize in Ninove officieel voorgesteld. De bouw ervan is al van start gegaan.

Trefwoorden: #Delhaize, #Denis Knoops, #distributiecentrum, #Geert Bourgeois, #logistiek, #Ninove, #retail

Lees verder

Techniek

( Foto: Delhaize )

ENGINEERINGNET.BE - Delhaize investeert 143 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum dat wordt gebouwd op de bestaande site. De voorbereidende werkzaamheden startten in november 2014 en het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017.

De operationele opstart is voorzien voor midden 2017 en tegen begin 2018 zal het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel zijn.

Denis Knoops, CEO van Delhaize België: “Logistiek is de kern van onze activiteiten en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken. Het nieuwe distributiecentrum kadert in onze langetermijnvisie om haar onze logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken. “

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie. Dat zijn producten die vaak worden aangekocht door klanten en daarom zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden.

Minister-president Bourgeois: “De bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum hier in Ninove is een blijk van vertrouwen in de toekomst. Het verheugt mij in het bijzonder dat deze investering Delhaize verankert in Vlaanderen.”

Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over meer dan 200.000 m² aan opslag- en distributieplaatsen om haar winkels in België en Luxemburg dagelijks te bevoorraden. Er werken meer dan 2.000 medewerkers in deze distributiecentra.

Het bedrijf geeft ten allen tijde prioriteit aan een goede relatie met de buurtbewoners, zowel rondom haar winkels als bij haar distributiecentra. Zo werd een geluidsmuur voorzien om de mogelijke geluidshinder van de activiteiten in het distributiecentrum voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken.