SPIE neemt Waalse HVAC-specialist CRIC over

SPIE Belgium heeft de overname van het bedrijf CRIC, een Waalse HVAC (Heating, Ventilation & Airconditioning) specialist, bekend gemaakt.

Trefwoorden: #CRIC, #HVAC, #maintenance, #onderhoud, #overname, #service, #SPIE, #SPIE Belgium

Lees verder

Techniek

( Foto: Jackie Bese, Flickr )

ENGINEERINGNET.BE - CRIC (Climatisation Réfrigération Industrielle & Commerciale) werd in 1997 opgericht en is gevestigd in het Waalse Walcourt.

Dit bedrijf telt een dertigtal medewerkers die HVAC installaties en maintenance­diensten verzorgen in het Waalse landsgedeelte.In 2014 werd een omzet van 4,2 miljoen euro gerealiseerd. Onder hun klanten bevinding zich onder andere ING, bpost, Proximus en GSK.

De medewerkers van CRIC zullen de afdeling Services van SPIE Belgium vervoegen en zullen er hun knowhow en vaardigheden, sleutelfactoren van CRIC’s succes, verder ontwikkelen. Deze nieuwe business unit zal voornamelijk actief zijn in Wallonië.

Johan Dekempe, Algemeen Directeur van SPIE Belgium: ‘De technologische knowhow van CRIC vormt een mooie aanvulling op de competenties die wij vandaag al in huis hebben. Bovendien biedt hun huidige klantenbestand enerzijds de mogelijkheid tot belangrijke synergieën in maintenance, en anderzijds tot een sterkere ontwikkeling in nichemarkten als de farmaceutische en de Care & Cure sector.’

De overname zal eind januari 2016 worden voltooid.