Rijkswaterstaat bouwt nieuwe strooiloods in Nijmegen

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt Grontmij aan een nieuwe zoutloods en materieelstalling in Nijmegen zodat het verkeer in de regio minder hinder ondervindt van gladheid.

Trefwoorden: #gladde wegen, #Grontmij, #ijzel, #Nijmegen, #Rijkswaterstaat, #strooien, #strooiloods, #strooizout, #winterse omstandigheden. snelwegen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Rijkswaterstaat )

ENGINEERINGNET.NL - Winterse omstandigheden als vorst, ijzel, sneeuw en mist hebben invloed op wegen en verkeer en kunnen veel overlast veroorzaken voor weggebruikers.

De strooiloods in Nijmegen zal als steunpunt voor de regio fungeren en geeft ruimte aan een loods voor de opslag van strooizout, een gebouw voor personeel voor coördinatie van strooidiensten en een grote overkapping voor materieel.

De nieuwe loods ligt direct naast de A73, de N324 en de N326 zodat de strooiwagens binnen 2 uur op alle wegen in de regio, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, curatief en preventief kunnen strooien.

Grontmij gaat een eerder ontwerp ombouwen naar een definitief ontwerp, vervolgens naar een uitvoering gereed ontwerp met bestek en tekeningen. Daarna begeleidt het bedrijf Rijkswaterstaat bij de aanbesteding van de bouw en bij de uitvoering.