Zesde editie ‘Ondernemers voor de Klas’ van start gegaan

Gisteren ging de zesde editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ van start, een onderwijsproject van Vlajo in samenwerking met essenscia vlaanderen.

Trefwoorden: #chemische industrie, #Engineering, #essenscia, #life sciences industrie, #Mathematics, #ondernemers voor de klas, #Science, #STEM-opleiding, #Technology

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia - Frank Beckx )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 30 bedrijfsleiders uit de chemie, kunststoffen en life sciences geven de komende zes weken een gastles aan leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen: “Met dit initiatief willen we ondernemerschap stimuleren bij jongeren en hen inspireren voor wetenschap en techniek.”

‘Ondernemers voor de Klas’ loopt van 11 januari tot eind februari en is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. In alle Vlaamse provincies geven ondernemers en bedrijfsleiders gastlessen om de ondernemingszin bij jongeren aan te scherpen en hen inspiratie te bieden voor hun verdere studie- of beroepskeuze.

Voor de chemische en life sciences industrie gaat het om enkele grote namen als Wouter De Geest (CEO BASF Antwerpen), Dirk Coorevits (Algemeen Directeur Soudal), Volker Weintritt (Managing Director Covestro, het vroegere Bayer), Wim Michiels (CEO Proviron), Roel De Vil (Plant Manager Nippon Shokubai), Toon Bossuyt (CEO Boss Paints) en Patrick Rogiers (Managing Director 3M Benelux).

Beckx: “De chemie, kunststoffen en life sciences is een sector die permanent innoveert en grenzen verlegt met duurzame producten, baanbrekende medicijnen en revolutionaire toepassingen. Bovendien is het een aantrekkelijke sector om in te werken. Daarom is het essentieel dat nog meer jongeren met volle overtuiging kiezen voor een STEM-studierichting (Science, Technology, Engineering, Mathematics).”

‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen.

In totaal nemen meer dan 20 sectorbedrijven deel: 3M, Agfa-Gevaert, Allnex Belgium, BASF, Boss Paints, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, DSM, DuPont de Nemours, Ecosynth, Evonik, Genzyme, Induss, INEOS, JSR Micro, Lubrizol, Monsanto, Nippon Shokubai, Proviron en Soudal.