Marc Lambotte nieuwe CEO Agoria

Tijdens de algemene vergadering van Agoria werd Marc Lambotte officieel bekrachtigd als nieuwe CEO.

Trefwoorden: #Agoria, #concurrentiekracht, #loonkosthandicap, #Marc Lambotte, #nieuwe CEO, #Paul De Soete, #technologiefederatie

Lees verder

personalia

( Foto: Agoria, Marc Lambotte )

ENGINEERINGNET.BE - Marc Lambotte volgt in die functie Paul Soete op, die sinds november 2001 aan het hoofd stond van de technologiefederatie.

Hij schuift de verbetering van de concurrentiekracht van de industrie naar voren als prioriteit. Marc Lambotte: “Bedrijven die internationaal concurreren hebben niets aan beloftes over dalende ondernemingskosten. Pas als de beleidsvoerders hun beloftes in daden omzetten, zullen de bedrijven ook weer investeren in de toekomst.”

“Het zijn met name onze industriële werkgevers die het meest onder de hoge ondernemingskost in ons land lijden. Zeker zij die dagelijks de concurrentiestrijd aangaan op buitenlandse markten voelen dit aan den lijve. Zowel beleidsvoerders als vakbonden en werkgevers hebben een stuk van de oplossing in handen en moeten dringend de handen in elkaar slaan.”

Ook de investeringsmotor moet worden aangezwengeld. Enerzijds door de loonkosthandicap te verminderen, maar anderzijds ook door investeringen fiscaal te belonen.

Andere prioriteiten die de nieuwe topman naar voren schuift, zijn innovatie en het aantrekken van voldoende technologisch geschoold personeel.


Over de nieuwe CEO
Lambotte (58), getrouwd en vader van twee kinderen, startte zijn carrière in het onderwijs voor de overstap te maken naar de technologiesector. In 1985 begon hij als consultant voor Unisys, een IT-bedrijf dat lid is van Agoria.

Bij Unisys Belgium werd hij in 2005 benoemd tot managing director. Voordien was hij er actief als vice-president sales and technology services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Lambotte is gastdocent strategic management en international management aan de KU Leuven.