Janssen Pharmaceutica investeert in diepe aardwarmte

Bedrijfsnieuws 2/08/2017 13:16:51

Janssen Pharmaceutica kondigt aan dat het diepe aardwarmte zal ontginnen op 2,4 kilometer diepte onder haar bedrijfssite te Beerse-Vosselaar voor de verwarming en koeling van haar gebouwen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vynova zet restwarmte in voor stoomproductie

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

Grensregio zet verder in op energie- en klimaatneutrale gebouwen

Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

Eerste turbines grootste Belgisch offshore windpark geïnstalleerd

Energie-efficiëntie productieprocessen dankzij ELGi Compressoren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Klimaatverandering beïnvloedt steeds meer de wereld waarin we leven. De recente klimaatconferentie van Parijs maakt duidelijk dat we als gemeenschap een opdracht hebben om snel en doortastend een antwoord te bieden op de vele uitdagingen.

Als gezondheidsbedrijf werkt Janssen Pharmaceutica voortdurend aan innovatieve en duurzame oplossingen om de impact op omgeving en milieu zo veel mogelijk te beperken.

dr. Stef Heylen, CEO Janssen Pharmaceutica: “Al vele jaren werken we aan een ambitieus plan om aardwarmte aan te wenden voor onze site. Onze energiebehoefte is immers groot en aardwarmte is de perfecte oplossing. Aardwarmte is een en al groene en hernieuwbare energie. Onze CO2-uitstoot zal tot 30% kunnen dalen. Aardwarmte is bovendien onuitputtelijk, veroorzaakt geen overlast en is stabiel in prijs.”

Toch was het geen evidente keuze. Het project gaat immers gepaard met grote investeringen. Niet alleen voor het aanboren van de grondwaterlagen op 2,4 kilometer diepte, maar ook voor de realisatie van een nieuw energiegebouw en de aanleg van een innovatief warmtenet van de vierde generatie. Alles samen goed voor een investering van 40 miljoen euro. De start van de werken is gepland na de zomer.

Vlaams minister van energie Bart Tommelein: “Janssen Pharmaceutica is het eerste bedrijf dat gebruik zal kunnen maken van de Vlaamse garantieregeling voor diepe aardwarmte. Boren in de diepe ondergrond houdt steeds risico’s in. Met de garantieregeling willen we bedrijven over de streep trekken. Als ze het op voorhand geschatte vermogen niet halen, dan kan de Vlaamse overheid bepaalde kosten terugbetalen.”

Het project kwam tot stand mede dankzij de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (1.5 miljoen euro), het Agentschap Innoveren en Ondernemen (2 miljoen euro) en het Vlaams Energie Agentschap (4 miljoen euro). << (Guy Leysen) (infographic: Janssen Pharmaceutica)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners