• 03/02/2012

STEM-actieplan moet technisch onderwijs aantrekkelijker maken

Vlaamse regering wil met actieplan STEM - 'Science, Technology, Engineering and Mathematics' - technisch onderwijs aantrekkelijker maken.

Trefwoorden: #actieplan, #onderwijs, #opleiding, #overheid, #stem, #technisch, #vlaanderen

Lees verder

HR

( Foto: EMO )

ENGINEERINGNET.BE -- Uit internationaal onderzoek blijkt dat Vlaamse jongeren zeer sterk scoren wat vaardigheden in de domeinen wiskunde en wetenschappen betreft, maar dat hun belangstelling om in die richtingen studies aan te vatten eerder beperkt is.

De Vlaamse regering wil nu zorgen voor een totaalaanbod aan maatregelen om de deelname aan STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering and Mathematics) structureel te verhogen.

Goede voorbeelden uit het buitenland, zoals het Platform Beta Techniek in Nederland, kunnen hierbij naar verluidt helpen.

Het actieplan STEM omvat 8 beleidsthema’s, waaronder betere infrastructuur, nieuw lesmateriaal, betere instroom aan leraren, stimuleren van meisjes naar STEM-richtingen, inzetten op excellentie door toptalenten kansen te geven, meer praktijkervaring, betere stageplaatsen, meer zichtbaarheid via radio en TV.

“Dit is een omvattend actieplan, dat samenhang belooft tussen verschillende maatregelen en hopelijk meer impact heeft dan acties in het verleden. Agoria is al lang vragende partij voor consolidatie en afstemming van verschillende acties in een globaal actieplan gericht op STEM”, zegt Wilson De Pril, Directeur-generaal van technologiefederatie Agoria Vlaanderen. (bron: Agoria)