Amerikaanse president Barack Obama zal Hannover Messe 2016 openen

President Obama heeft toegezegd de Hannover Messe van dit jaar officieel te openen. Dat bevestigen zowel het Witte Huis als de Bondskanselarij.

Trefwoorden: #barack obama, #beurs, #hannover messe, #obama, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: PRnewsfoto )

ENGINEERINGNET - In 2016 is de Verenigde Staten het partnerland op 's werelds belangrijkste vakbeurs voor industriële technologie, die loopt van 25 tot 29 april in Hannover.

De VS pakt het alleszins 'big' aan: het Witte Huis heeft laten weten dat president Obama tijd vrijmaakt voor de officiële opening van de beurs op zondag 24 april en op maandagochtend ook zal deelnemen aan de obligate openingswandeling in de beurshallen.

"De timing is perfect: doordat de VS volop herindustrialiseert, is het een zeer aantrekkelijke partner voor de industrie geworden. Voor de Duitse machine- en installatieconstructeurs is de Verenigde Staten intussen opnieuw de belangrijkste afnemer", stelt Dr Jochen Kockler, lid van de raad van bestuur van de Messe.

Het is overigens de eerste keer dat de VS optreedt als Partnerland van de Messe. De Amerikanen hebben zich alvast goed georganiseerd en zullen dit jaar met een groot contingent van zo'n 250 bedrijven naar Duitsland afzakken.

In totaal mag de bezoeker dit jaar zo'n 5.000 bedrijven uit 70 landen verwachten. Zoals stilaan traditie wordt, zal Industrie 4.0 - de Europese en vooral Duitse versie van het Internet of Things - ook deze keer het centrale thema zijn.