InBev investeert 49,8 miljoen euro in brouwerij van Jupille

InBev België kondigt aan dat ze de site van Jupille wil optimaliseren en uitbreiden met onder meer twee extra afvullijnen voor flessen, om op de stijgende exportvraag in te spelen.

Trefwoorden: #afvullijnen, #brouwerij, #InBev, #Interbrew, #investeren, #Jupille

Lees verder

Nieuws

( Foto: InBev )

ENGINEERINGNET.BE - Na een investering van 55 miljoen euro in de site van Leuven en 5,7 miljoen euro in deze van Hoegaarden vorig jaar, investeert InBev België nu 49,8 miljoen euro in de brouwerij van Jupille.

De grootste verandering is de installatie van twee extra afvulllijnen die samen 120.000 flessen per uur zullen afvullen, allemaal bestemd voor export. Hiermee zal de brouwerij haar aandeel in uitvoer aanzienlijk kunnen optrekken, want tot nu toe was slechts 31% van de productie voor export bestemd.

Dankzij de investering zal ook het aantal werknemers van 440 naar minstens 490 worden opgetrokken.


Over InBev Belgium
De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1366 naar de brouwerij Den Hoorn uit Leuven. In 1987 ontstond de brouwersgroep Interbrew uit de fusie van Artois (Leuven) en Piedboeuf (Luik, Jupille).
Interbrew lag aan de basis van InBev, dat in 2004 ontstond uit de combinatie van Interbrew met het Braziliaanse AmBev. In 2008 combineerde InBev met Anheuser-Busch tot Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer.