Belg Hans Van Bylen wordt CEO van Henkel

Bij Henkel volgt Hans Van Bylen huidig CEO Kasper Rorsted op, die het bedrijf eind april zal verlaten. Rorsted stond reeds acht jaar aan het hoofd van het bedrijf.

Trefwoorden: #Beauty Care, #CEO, #Hans Van Bylen, #Henkel, #Kasper Rorsted

Lees verder

HR

( Foto: Henkel - Hans Van Bylen )

ENGINEERINGNET - Vanaf 1 mei 2016 neemt Hans Van Bylen het roer van Kasper Rorsted over.

Van Bylen startte zijn carrière bij Henkel 1984 en sinds 2005 was hij als directielid verantwoordelijk voor de divisie Beauty Care.

Als CEO zal hij verantwoordelijk zijn voor een succesvolle uitvoering van de ontwikkeling van de nieuwe strategie, die het bedrijf aan het einde van dit jaar zal aankondigen.

Hans Van Bylen: “Ik voel me vereerd door het vertrouwen dat ik met deze aanstelling heb gekregen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van het Directiecomité en een uitstekend internationaal team meer vorm te geven aan de toekomst van de organisatie.”.

Dr. Simone Bagel-Trah, voorzitter van de Raad van Toezicht en de Commissie van Aandeelhouders: “Kasper Rorsted heeft veel voor onze firma betekend. De verkoop en winst zijn significant toegenomen en onze topmerken zijn versterkt. Dit is ook terug te zien in een belangrijk toegenomen marktkapitalisatie, die meer dan verdriedubbeld is sinds hij de leiding nam.”